Да си краставичар, да излезеш на пазара, да разположиш две щайги с краставици на сергията, да заемеш стойка „голямата работа“ и да местиш краставиците от едната щайга в другата, но да твърдиш „Аз продавам, яко продавам!“, а реално да няма продажби - в тази ситуация е изпадал собственик на сайт, който направил уйдурмата „Кой са най-четените 25 сайта в Смолянско“.
И се написал на първо място в региона с 3 057-то място в България и 762 054-о в света.
Първо, не е вярно. Колкото и субективна да е класацията на Alexa, дава първото място на друг сайт, който заема 843-то място в България и 272 917-то в света (ще спестим имената и на този с нагласеното първо място и на колегите реални регионални шампиони, за да не звучи рекламно).
Второ, класация на сайтовете, било в област Смолян, било само в областния град, било в Мадан или в целите Родопи, няма как да се направи. Защото малко сайтове са си сложили брояч с реални отчитания, какъвто е Tyxo, да речем.
Tyxo, какъвто има 24smolian.com, означава всеки ден да си виждаш броя на посещенията, на уникалните, на импресиите,… браузери, държави, градове и куп още детайли, които са полезни и най-важното - реални. Някои дават възможност и на читателите да виждат онлайн данните. Други казват „Защо конкуренцията, която се крие, да гледа!“ и си пазят данните онлайн за рекламодателите, които знаят какво да питат.
Какво е така нар. класация на Alexa на оня с краставиците? Нещо, което не дава нищо конкретно – няма нито посещения, нито уникални… Нито един сериозен рекламодател или читател не взима насериозно това субективно боравене с места, без да посочва нито един показател.
Този, който си приписва някакво лидерство на базата на субективизма, не си е сложил Tyxo или друг авторитетен брояч.
Едно е да застанеш пред компютъра и с мишката да кликаш, кликаш, кликаш и да се взираш в екрана с надеждата да вървиш нагоре.
В един бизнес трябва да си коректен и към клиентите си, но и към другите в бранша.
24smolian.com
На снимките:
Публикацията в 24smolian.com „Трагедия: Почина големият тежкоатлет Величко Чолаков – Железният“ е прочетена 98 483 пъти. Ние сме коректни и посочваме, че това са четения, а не уникални посещения. Не са 98 483 компютри и смартфони. Възможно е един потребител да е „влязъл“ в новината поне 2 пъти. Ако си сериозен в този бизнес, трябва да си честен в диалога с читателите си;
Данните за истинския лидер в региона от субективната класация на Аlexa
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I