Пушки от Балканската война показаха в базата на 101-ви Алпийски батальон в Смолян, където имаше ден на отворените врати. Проявата е по случай  празника на военното формирование.
Стотици студенти, ученици и деца от детските градини имаха възможност да се докоснат до старинните оръжия и да научат повече за работата на войника.  Най-много бяха желаещите да пострелят с халосни патрони с картечница.
В началото на декември 101-ви Алпийски батальон ще бъде преобразуван в полк. Затова се набират още 73 –ма военнослужещи. „Всички млади хора, които обичат спорта, алпинизма, които обичат ските, за тях професията ще бъде хоби. Те могат да практикуват тук хобито си във вид на професия и за това да получават възнаграждение, разбира се с различни специфични подготовки, които имаме", каза подп. Димитър Кацаров, командир на 101-ви Алпийски батальон.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I