Отмениха разпоредба на Общината след жалба на сдружение

Съдът сложи край на „субективните конкурси" в Чепеларе. Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с имоти и вещи общинска собственост бе отменена от административните магистрати в Смолян. Казусът е бил разгледан по жалба на Сдружение с нестопанска цел, посочиха от пресцентъра на съда.
Спорната Наредба е била приета през 2005 година, а измененията й са направени през 2016 година.
„Съдът приема, че оспорената разпоредба е незаконосъобразна и противоречи с нормативен акт от по-висока степен. Освен, че не е достатъчно ясна и точна, дава право на членовете на комисията по провеждане на конкурса субективно да преценяват следва ли определен участник в конкурса да бъде класиран или не, с оглед тяхната преценка изправен ли е участникът в правоотношение с общината", се посочва в мотивите на магистратите.
Решението подлежи на обжалване пред Върховен административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I