„Аз, като лекар ендокринолог на индивидуална практика съм договорен партньор на НЗОК от 2000 г. През целия период на изминалите 17 години НЗОК и РЗОК непрекъснато се стремят да ме накарат да променя начина си на работа, да забравя че съм лекар, да се унижавам пред пациентите си за неща, които не зависят от мен. С редица местни и национални писани и неписани правила Контролните органи на НЗОК и РЗОК се опитват да превърнат лекарите в софтуерни програми и да „треперят" да не бъдат глобени!", се обръща в отворено писмо до медиите председателят на Лекарската колегия в Смолян и член на Българския лекарски съюз д-р Емилия Апостолова.
„Ежемесечно, по различни причини от спецификациите на изпълнителните на медицинска помощ, отпадат реални дейности, които са извършени като прегледи, лечение и профилактика. Чашата преля с  изпратеното писмо за непризнаване на част от дейността на моята практика за месец септември 2017 год. Дебело искам да подчертая, че иновацията на РЗОК-Смолян за този месец е, че искат да принудят нас, ЛЕКАРИТЕ, да преглеждаме пациентите си не когато те имат нужда, а когато КОМПЮТЪРНАТА СИСТЕМА каже, че трябва и може! Изпращам възражението си, като искам да обърна внимание, че една част от изпратената информация не отговаря на фактите от база данните на практиката ми!
За случаите, посочени като надвишен брой прегледи по Диспансерна наредба, заявявам, че това са пациенти с хронично-рецидивиращи заболявания, в случая с данни за различни изостряния, налагащи активно лечение, а не диспансерно наблюдения. Разликата е понятна за всеки един лекар! За тези случаи настоявам да се извърши медицински одит и оценка за правилността или не на диагностично- терапевтичният план, приложен от мен, в качеството ми на лекуващ ендокринолог", посочва в писмото си д-р Емилия Апостолова.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I