Институциите координираха действията си за работа при зимни условия за предстоящия сезон.
Кметовете и представителите от общините и държавните институции в региона докладваха за създадената организация по планирането на защитата при бедствия и готовността на щабовете на общинско ниво за действия при усложнена зимна обстановка. Обсъдиха се темите, свързани със наличността на сключени договори с изпълнители и тяхната готовност за изпълнение на договорените задължения за зимно поддържане на пътищата от републиканската и общинската пътни мрежи. Готовността за извличане на закъсали тежки товарни автомобили. Недопускане дублиране на техниката. Коментираха се въпроси, свързани с осигуреното финансиране на мероприятията по подготовката за зимата, както и заделените финансови средства за допълнителни разходи при аварийно-възстановителни работи по общини и ведомства, както и с планирани мероприятия на териториалните структури на министерствата и ведомствата за работа при усложнена зимна обстановка.
Институциите споделиха своите притеснения. Основният проблем за общините е, че няма желаещи снегопочистващи фирми за някои по-трудни участъци от общинската пътна мрежа. От ОПУ-Смолян уведомиха, че имат готовност, и напомниха на представителите от фирмата, отговаряща за снегопочистване на републиканската пътна мрежа в региона,  да подсигури необходимите материали за пътна безопасност при зимни условия.
Директорът на пожарната комисар Симеон Цървуланов предупреди снегопочистващите фирми да подсигурят необходимия инструментариум в автомобилната си техника, за да не се налага пожарни коли да изминават десетки километри за разрязване и отстраняване на паднали дървета по пътя.
       
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I