Бонбони от смилянски фасул са новият специалитет, който гостите на ХV-то юбилейно издание на Празника на боба в едноименното смолянско село ще могат да дегустират. Те са едно от новите ястия, включени в новото меню на комплекс "Млечен дом" - с. Смилян. Освен тях, домакините горещо препоръчват и друг техен специалитет - млечен крем, сервиран със сладко от горски плодове.
Рецептите на тези три специалитета, заедно с още 14 ястия от смилянски фасул, са част от изданието "Ястия и специалитети", което местното читалище подготви за Празника на Смилянския фасул. Изданието е джобен формат, удобен за ползване и ще можете да си го закупите от Посетителски информационен център - Смилян.
Традиционният Празник на фасула в Смилян ще бъде на 28 октомври. Гостите на петнадесетото издание на бобения фест в родопското село ще бъдат почерпени с фасул- чорба и курбан. В програмата на празника са включени конкурси за най-добър производител, за кулинарни изделия и пано от бобени зърна. Бобената фиеста ще бъде открита със залп на „фасулено топче" в 10.30 часа. С гърмеж от топчето ще се даде старт и на състезание по планинско бягане "Смилянски фасул". Новата реколта от деликатесния сорт пък ще бъде представена на изложение на производителите. Бобените фермери ще се състезават в надпревара за най-атрактивно аранжиран щанд. Самодейци от местното читалище ще представят музикално-хумористична програма. Хиляди посетители, гости и туристи се очаква да пристигнат за ежегодния празник в „столицата на фасула" Смилян.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I