Пожарната служба в Неделино няма да бъде закрита. „Участъкът не е между структурите, засегнати от преструктурирането", се посочва в писмо от министъра на вътрешните работи Валентин Радев до кмета на родопската община Боян Кехайов. То е в отговор на молбата за съдействие от страна на кмета по тревожните сигнали, след влизането в сила на наредбата от август 2015 година за преструктутиране на Районни служби и Участъци по „Пожарна безопасност и  защита на населението", с която в страната ще бъдат закрити противопожарни служби, а служителите се очаква да бъдат пренасочени.
Припомняме, че вече е в ход закриването на участъка в курорта Пампорово, заради което хотелиери се вдигнаха на протест заради излагането на многохилядна леглова база в риск.
„Отправям молба за оказване на съдействие за запазването на противопожарния участък в община Неделино и съм убеден, че като хора, мислещи за сигурността и защитата на населението, ще предприемете необходимите действия за гарантиране на здравето, имуществото и сигурността на жителите на община Неделино", се посочва в писмото от кмета Боян Кехайов до министерствата на вътрешните работи, отбраната, народните представители от област Смолян областния управител.
В отговора на вътрешния министър е цитирана и разпоредбата от Закона за защита от бедствия, в която е посочено, че в общини с население под 20 000 души, трябва да бъдат сформирани доброволни формирования за справяне с бедствени ситуации.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I