„В ДГ „Славейче" е истински празник, защото започнахме учебната година в напълно обновена, ремонтирана, цветна и уютна сграда. Това беше над 10-годишна наша мечта и тя бе осъществена, затова изказваме нашата благодарност към община Смолян". С тези думи директорката на детското заведение в смолянския квартал „Райково" Сийка Базелкова откри тържеството в реновираната сграда. По изготвен проект към Националния доверителен екофонд и с процентно участие на Общината бе подменена дограмата и бе поставена топлоизолация на сградата. „Благодарим на дирекция „Икономическо развитие, туризъм и международни програми и проекти" затова, че изготви проекта и го защити. Благодарим на дирекция „Строителство, инфраструктура и околна среда" за реализирането на ремонтните дейности и професионалното следене на  целия работен процес, както и за отговорно и експедитивно подхождаше към всеки възникнал проблем. Благодарим на дирекция „Финансово-счетоводна дейност и бюджет"  за финансирането на дейности, които извършихме извън проекта. Ремонтира се  вертикалната планировка пред сградата, която бе завършена преди дни. Община Смолян финансира подобренията /балатум, вътрешни портали, радиаторни решетки, секции във фоайетата, пердета, латекс и боя за цялата сграда/ във всички групи, за да създадем тази уютна, цветна, детска, безопасна среда за децата", посочи Базелкова. Тя благодари на работещите в детското заведение, и  на родителите за търпението им и за това, че са отделили от свободното си време и са  помагали  за боядисването на  помещенията.
Зам.-кметът Венера Аръчкова поздрави от свое име и от името на кмета Николай Мелемов ръководството на детската градина, педагозите и децата. „Радостна съм като гледам усмихнатите и щастливи деца в ДГ „Славейче". Благодаря на екипа, които работиха съвместно с Общината за изпълняването на  ремонтните дейности. Когато има подадена  към нас ръка ние веднага се озоваваме. Още повече, че за екипа на господин Мелемов,  децата и младите хора са най-важни, да растат здрави и щастливи в уютна и приятна обстановка. Пожелавам успехи и попътен вятър на ДГ „Славейче", каза в поздрава си Аръчкова.
Водосвет за здраве и благоденствие на детското заведение отслужи протойерей  Живко Желев. 
Талантливите малчугани пяха, танцуваха и рецитираха, с което заслужиха аплодисментите на гостите. 
През месец май т.г , когато ДГ „Славейче"  чества 70 години от създаването си, кметът Мелемов обяви, че започва ремонт на сградата по енергийна ефективност. Той изпълни обещанието си  градината да стане образцова и  напълно обновена.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I