Кметът на Смолян Николай Мелемов инициира среща с областния управител Недялко Славов, за да обсъдят мерки и потърсят решение относно проблема с безстопанствените кучета.
„Община Смолян не е спирала да предприема мерки по този наболял въпрос", обяви Мелемов. Администрацията има сключен договор с „Анимал Вижън"ЕООД –Стара Загора за ветеринарномедицинска помощ и контрол за залавяне и транспортиране на безстопанствените кучета на територията на общината. Специалистите извършват и контрол при залавянето и транспорта на кучетата с използване на специфична анестезия, кастрират, маркират, ваксинират и обезпаразитяват животните. От началото на годината досега 103 кучета са обработени по този начин. Общината е направила разходи в размер на 16 732 лв. до момента. От тях 10 278 лв. са за консултативна помощ, отстрел и залавяне на кучета, кастрация, обезпаразитяване и ваксина против бяс, 600 лв. са изразходени за храна на кучетата и 5 854 лв. за консумативи. За всички дейности има и съставени протоколи.
Мелемов запозна областния управител  и със сигналите, че кучета от други общини се карат в Смолян, което допълнително усложнява проблема. Славов пое ангажимент да организира среща с кметовете от другите общини, на която да се поставят тези въпроси и да се набележат мерки. Кметът изрази надежда, че и в национален мащаб ще се набележат промени за по-ефективната работа по проблема.
Мелемов обяви, че служители на Общината започват масови проверки по спазването на регистрационния режим на домашните кучета. Хората гледат домашни любимци без да ги регистрират, а някои после ги изхвърлят на улицата.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I