Наемът за имота на Пампорово започва от 1982 лева

Болницата в Смолян обяви 17 обекта, собственост на здравното заведение, на търг с цел отдаването им под наем.
Въпреки двете предходни процедури от началото на годината, все още няма мераклии да вземат вила „Здраве" в Пампорово, която отново е в позиция №1 в тръжния конкурс.
Началната месечна наемна цена без ДДС за триетажната вила в землището на Стойките е в размер на 1 982 лева. Дължими са отделно разходи за вода и ел.енергия, такса за битови отпадъци, СОТ. Депозитът за участие в конкурса е в размер на 991 лева.
Както вече писахме, болницата в Смолян спечели дело за ведомствената вила „Здраве" на Пампорово. МБАЛ „Д-р Братан Шукеров" ще получи 60 000 лева частично от сумата 125 000 лв., представляваща обезщетение за вреди под формата на пропуснати ползи през годините, в които сградата е била използвана от пловдивска фирма. Решението бе на окръжните магистрати в Смолян, които отсъдиха в полза на здравното заведение. В продължение на близо 5 години, считано от 29 август 2011 год. до 21 юли 2016 год., когато е входирана исковата молба от ръководството, здравното заведение е било лишено като юридическо лице от възможността да владее и ползва собствения си недвижим имот, като го отдава под наем на трети лица. Ако имотът е бил във владение през процесния период, то той би реализирал граждански добиви под формата на наеми, от които е лишен, бе посочено в иска от страна на МБАЛ-Смолян. Според ръководството, пазарният наем за подобни търговски обекти в Пампорово е в диапазона около 25 000 лв. на сезон. Именно това е и основанието за 5-годишния период дружеството да поиска обезщетение за пропуснати ползи при отдаването под наем на 3-етажната постройка в размер на 125 000 лева.
Още 16 обекта са обявени за отдаване под наем след провеждането на конкурс. Става въпрос за пунктове за кафе и закуски, площи за автомати за храна и напитки, както и обособени части в сградата на бившата поликлиника, както и сгради на улиците „Дичо Петров" и „Братан Шукеров".

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I