Жители на доспатски села дариха хранителни продукти на болницата в Девин. Картофи, фасул и други продукти събраха местните, за да подпомогнат  дейността на лечебното заведение. Дарителската акция вече се превърна в традиция, като всяка година хранителни продукти събират жителите от трите общини, които обслужва болницата-Девин, Борино и Доспат.
Акцията на хората от Доспат била подпомогната от кметовете и имамите на селата Любча, Змейца и Касък. „Имаме вече около 2,5 тона картофи, фасул, както и други  хранителни продукти. Хората винаги откликват на подобни кампании, радваме се на тяхната щедрост и благодарност", каза главната сестра в МБАЛ-Девин Дияна Чаушева.
Хората даряват защото така смятат, че дават своя принос затова да има болница в Девин.
„Всички даряват, във всички къщи кой каквото имаше даде. Аз също дарих. Доволни сме много от лекарите и сестрите и грижите, които полагат тук за нас. Радваме, се че има къде да се лекуваме, защото сме възрастни хора и сме далеч от Смолян и Пловдив", каза Десислава от Доспат, която е оперирана от херния в болницата.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I