Едва три пъти в годината камион на чистотата ще влиза в родопско село с около дузина жители. „Разреденият" график по сметосъбиране и сметоизвозване се отнася за рудоземското Боево, става ясно от заповед на общинския кмет Румен Пехливанов.
През 2018 г. населените места с организирано сметосъбиране, сметоизвозване, третиране на битов отпадък и поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване ще бъдат град Рудозем и селата Елховец, Чепинци, Витина, Пловдивци, Коритата, Мочуре, Бърчево, Войкова лъка, Рибница, Сопотот, Грамаде, Бяла река, Борие, Равнината, Оглед, Поляна, Иваново и Боево. Селата Кокорци, Добрева череша, Дъбова и Бреза, както и махала „Равнища" в село Бърчево.
Според графика, дейностите ще се извършват ежедневно в централната градска част, а в останалите населени места и промишлени зони-веднъж седмично. Изключение прави единствено село Боево, което по данни на ГРАО има 12 души население.
През следващата година изцяло освободени от такса „Смет" ще бъдат трафопостове, телевизионни кули и ретланслатори, спортна база към ОСО в село Борие, граничните застави и молитвените домове.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Във село Витрина махала Шереметиево се плаща данък смет 19.80лв.на година,а никога не се е качвал сметосъбираща машина,дори няма и контейнери,това нормално ли е?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I