В Неделино се подписа договор за изпълнение и бе даден старт на строителните дейности по обществена поръчка с предмет „Рехабилитация и ремонт на общински пътища на територията на община Неделино, обл. Смолян. Контрактът е между Общината и фирма „НАР" ЕООД – Момчилград.
Финансирането в размер на 450 000 лв. с ДДС бе осигурено с Постановление на Министерски съвет.
В рамките на проекта ще бъде благоустроена общинската пътна мрежа в населените места Еленка, Диманово, Кочани и Кундево.
По този начин кметът на общината Боян Кехайов изпълнява своите ангажименти, поети пред жителите на четирите населени места, гласували му доверие през местните избори, проведени през 2015 г.
Общинска администрация подчертава, че за рехабилитация на общинска пътна мрежа не са осигурявани средства в подобен размер през последните години.
От ръководството на Общината увериха, че всички усилия ще продължат в посока осигуряване на средства, както за благоустрояване на всички населени места, така и за общинския център Неделино, където се наблюдава остра нужда от подобен вид дейности и инвестиции.
Мащабната строителна дейност започна с направената първа копка от кмета на общината Боян Кехайов на пътната отсечка, свързваща селата Диманово и Еленка.
Смелата идея на кмета е в бъдеще да осигури финансиране и да продължи асфалтирането на пътната отсечка до разклона на с.Изгрев и по този начин да осигури алтернативен и удобен маршрут за жителите и гостите на Община Неделино.
Рехабилитацията на пътната отсечка за с.Кундево ще започне от републиканския път, по направление Ардино – Неделино, до табела с.Кундево, а останалата част от табела с.Кундево до центъра на населеното място, ще завърши след подмяната на водопрводната мрежа през 2018 г.
„На всички жители на Неделино заявяваме, че основен приоритет за кмета и общинското ръководство е реализацията на пътната отсечка Крайна – Долен.
Независимо от тежките обстоятелства по този обект, кметът Боян Кехайов е убеден, че ще го реализира в рамките на своя управленски мандат", посочиха от ръководството на местната администрация.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I