Кметове наемат спешно техника на прага на зимата

Няма желаещи фирми да чистят снега по пътната мрежа в четири общини, което принуди кметове спешно да наемат техника на прага на зимата. Това съобщи заместник-областният управител на Смолян Адриан Петров. „Техника ще наемат общините Доспат, Рудозем, Девин и Борино. Причината е, че на обявените търгове за поддържане и почистване не са се явили кандидати. Въпреки това, ръководствата на общините правят необходимото, за да няма проблеми", добави Петров.
Фирма, спечелила търга за зимното поддържане на една голяма част от общинската пътна мрежа в община Девин пък се отказа да сключи договор за зимно поддържане. Това е станало само преди дни и това ще постави пред изпитание местната власт, особено заради очакваните валежи от сняг през тези дни.
„Ако се наложи, ще възложим аварийно на друга фирма да чисти общинските пътища. Провели сме нужните разговори, след като разбрахме, че фирмата, спечелила поръчката, се отказва. Имаме готовност да поискаме подкрепа от техни колеги, които са спечелили поръчката за други отсечки в общината", коментира кметът на община Девин Красимир Даскалов. Проблемът със зимното поддържане е за пътищата в района Михалково, Селча, Стоманово, Осиково и Лясково, както Девин – Настан и Девин – Брезе, като става въпрос за вътрешни улици и общински пътища. „С фирмата, спечелила поръчката за поддържане и почистване на пътищата на Гьоврен, Триград, Тешел, Кестен и Жребово, всичко е наред, най-вероятно тя ще поема аварийно и почистването на другите участъци, като същевременно отново ще пуснем обществена поръчка за другите пътни артерии", добави Даскалов. Той бе категоричен, че се прави всичко възможно, за да няма проблеми в общината от това естество и няма сериозни притеснения. Прекратяването на обществената поръчка с фирмата, отказала се да подпише договора, е било на 17 ноември.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I