Само още 5 000 лева трябва да събере параолимпиецът Мустафа Юсеинов, за да може да замине за Турция, където медици му дават надежда, че след 25 години той отново може да проходи. Благодарение на стотици добри хора, на този етап от дарения са събрани около 45 000 лв, като за операцията са нужни 50 000 лв.
Интервенцията трябва да се извърши в клиника „Медикал парк" в Истанбул, където Юсеинов вече е прегледан и медиците са категорични, че шансът да проходи е много голям, тъй като няма прекъсване на гръбначния мозък. Състезателят в инвалидна количка, трябва да пътува за Турция на 23 ноември, където ден по-късно да постъпи в лечебното заведение. За целта обаче, трябва до вторник по сметката на болницата да са преведени 50 000 лв., за да могат медиците да престъпят към операцията. Там те ще присадят сухожилия, като ще сложат и импланти на гръбначния стълб.
От Инициативния комитет за събиране на средства за Мустафа умоляват всеки, който има възможност да помогне, за да може той отново да се вдигне на крака след 25 години.
46 – годишният мъж пострада при инцидент в една от мините в Мадан през 1992 г. и остана прикован за инвалидната количка. Мустафа Юсеинов е световен шампион в хвърлянето на копие от 2015 г., има и редица призови класирания от различни републикански и международни първенства. Само преди дни, той участва и на Световното първенство в Англия, където стана четвърти в хвърлянето на копие. Състезавал се е и в хвърлянето на диск, гюле и др.
Всеки, който има възможност, може да помогне на Мустафа, като преведе сума по дарителската му сметка.
МУСТАФА АХМЕДОВ ЮСЕИНОВ СМЕТКА:02/0000000002816279 Валута:BG IBAN:BG33STSA93000002816279 BIC:STSABGSF
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I