Дълговете на Община Неделино, които надхвърлят 8 млн.лв. пречат и на инвеститорите, които са готови да разкриват работни места, но няма терени на които да построят предприятията си. Всички общински имоти и сгради, с които разполага местната власт, са под забрана от частен съдебен изпълнител и те не могат да бъдат предоставени на инвеститорите, които са готови веднага да започнат строителството на няколко предприятия в общината.
Местното ръководство, в лицето на кмета Боян Кехайов, прави всичко възможно да привлича бизнесмени да инвестират в общината, като благодарение на неговите усилия има такива, дори и от чужбина. За съжаление обаче, не може да им се предоставят исканите от тях площи, върху които те да започнат работа. Затова кметът Кехайов се обръща с призив към местното население, към тези които имат имоти, да влезнат във връзка с администрацията, като съответно се направят нужните контакти, за да се реши проблема.
„Проведох редица срещи с бизнеса, намерихме хора, които са готови веднага да инвестират. Знаете, че един от основните социални проблеми в Община Неделино е свързан с безработицата и голямата миграция. Полагат големи усилия за привличане на инвеститори, като от проведените до момента разговори от страна на същите възникват сериозни проблеми с предоставянето им на терени – общинска собственост. За съжаление няма и държавни такива, които да поискаме, а с тези с които разполагаме са под забрана от частен съдебен изпълнител", коментира Боян Кехайов.
В момента се търсят площи в размер на около 32 дка, като 10 от тях са за предприятие за преработка на селскостопанска продукция, 5 дка са за изграждане на дървопреработвателно предприятие, 7 дка са за създаване на промишлено производство, за предприятия в сферата на леката промишленост се търсят 5 дка и за преработка на билки – 3 дка. „Надявам се, местното население да прояви интерес и да успеем да докараме инвеститорите в Неделино, които от своя страна да разкрият работни места и не само да задържим населението, а да успеем да върнем и младите хора в общината", добави Кехайов.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I