Червеният професор в парламента Иво Христов е вървежен. За опозицията. Защото мисли мрачно, в черно. Дисциплиниран воин на песимизма е! Преди да говори пред хора или в телевизионно студио, се „въоръжава“ от дебелите книги, за да бута, да клати, да се пробва от раз да събори. Добре подготвен разрушител! Пленник на отрицанието, гадже на нихилизма!
В България тези, които казват кривиците на трети лица са харесвани. Като се почне от 40 процента, та чак до 80 на сто, съобразно ситуацията. Същите тези харесвани персонажи, някои от които се виждат в огледалото като едни модерни народни трибуни, обаче могат и бой да изядат, ако са конкретни в изказа – рамкират с точност, за да се припознаят хората; фиксират координати, за да се припознаят хората; изричат имена, за да си отворят очите и дебилните.
Как да си обясним факта, че народен представител грозно изрича в зала в Раднево, че „80 на сто от българското население са дебилни* и трудно се подписват“!?
Приемаме, че ситуацията била уникална и професорът е говорил само пред недебилни и подписващи се. Е, да, ама ако имаше поне един представител на останалите 20 процента…
В случая ако бяхме в австрийското, германското, белгийското или кое да е по-европейско Раднево, някой от залата щеше да скочи на червения професор с нещо от сорта на: „Ушите ви чуват ли онова, което излиза от устата Ви? Кой нормален депутат си позволява това – да обижда тези, от чиито данъци се калкулират заплатите му, командировъчните и другите бонуси? Каквито и сметки да правим, според Вас излиза, че по-голямата част от 900 000 избиратели на БСП, която ви направи депутат, са дебилни и трудно се подписват. В нормална държава на това се вика „Депутат рита трудовата си книжка“. Ако си пак на улицата и си невъзпитан, професоре, можеш да обиждаш, но като народен представител това е недопустимо!".
И този избирател от австрийско, германско и прочие Раднево да завърши ефектно изказването си, без да се мъчи да оправдае кривата дума, рапирайки по мотиви на вечния хит на Йорданка Христова „…всеки трябва да знае, всеки трябва да помни -
казана дума - хвърлен камък!...Всеки трябва да знае, всеки трябва да помни -
казана дума - хвърлен камък!“.
*
Когато 80 процента дебили избират 240 народни представители, не може в това Народно събрание да няма 80 процента народни дебили. И това, може би, "оправдава" Иво Христов!?
24smolian.com
*На снимката: Един от 80-те процента влязъл в Народното събрание в деня на отворените врати. Върнал се на село, влязъл в кръчмата и обявил:
-В парламента видях най-хубавото, което може да види един избирател!
-?
-Видях слънцето!
-От коя група е?
-От тавана…
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I