Храмовият празник на параклиса „Св. Мина“ в Смолян и тази година беляза масово посещение на вярващи и гореща  надежда,  че светецът-чудотворец ще продължи да ни помага. Празничният водосвет бе отслужен от архиерейския наместник Негово Високопреподобие архимандрит Висарион заедно с  иконом Запрян Шиков от храм „Св. Неделя’. В молитвите си архимандрит Висарион призова закрилата на св. Мина над семействата и жените, над болните и слабите, която се случва чрез Божията любов. Помоли се да бъде пазен нашият град и Родопа планина. Да има мир и благоденствие. Той преподаде архипастирския поздрав към жителите на Смолян  от Пловдивския митрополит и поздрави именниците.
Отец Запрян припомни Христовото дело на св. Мина, който се жертвал, за да запази вярата си и сега да бъде в небесното царство, увенчан с венеца на правдата. Пожела на всички живот, здраве и любов.
В параклиса бяха донесени за здраве много петохлебия и десетки питки, които архим. Висарион и о. Запрян осветиха. На водосвета бяха прочетени всички имена, които вярващите записват за благословение. Поръсени бяха със светена вода всички присъстващи, както и стотици пакети с благословена храна, приготвена за храмовия празник на параклиса.
Духовниците и църковният хор въздигнаха към небесата тържествено възгласа „На многая лета!“
Росица Примовска
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I