Зам.-кметът Венера Аръчкова поздрави седемте семейства, които честват златни и диамантени сватби в Момчиловци на тържеството, което се проведе в смолянското село.
„Примерът, който давате на по-младите в своите  родове и в обществото, заслужава уважение и признание. Това прекрасно събитие е повод и за равносметка, да си спомните хубавите мигове, които са ви донесли щастие и трудностите, които са ви сплотили. От сърце ви пожелавам още много години живот, здраве, любов и щастие”, каза в словото си Аръчкова. 
Тя поднесе  на семействата поздравителни адреси от кмета Николай Мелемов, подаръци и цветя. Подаръци и поздрави получиха и седемте новородени  дечица в селото.    
От години в Момчиловци  Денят на християнското семейство се отбелязва с почитане на дългогодишните семейства и новородените през годината, каза в началото на тържеството кметът на селото Сийка Суркова. 
Седемте двойки, които през тази години честват 50 и 60 години съвместно съжителство размениха отново брачните си халки и изживяха брачния ритуал повторно след толкова години. 
„Любов и търпение”, това е   рецептата за продължителния брак, споделиха двойките. Те получиха удостоверения за успешен граждански брак.  В чест на християнския празник подаръци получиха  и бебетата, родени през годината в селото. Поздрав към семействата и новородените отправи и свещеника на Момчиловци отец Николай Рангелов. Програма изнесоха малчуганите  от детската градина и състави от  местното читалище. Звуча и родопска гайда. 
На тържеството присъства и зам.-кметът инж.Мариана Цекова.

24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I