Златоград вече си има паметник „Златоград и Космоса". Той е издигнат на централния площад и е посветен на 240 години от рождението на Делю хайдутин и 40 години от изпращането на златоградската песен „Излел е Делю хайдутин" в Космоса. Мероприятието е част от празничната програма на родопския град. На 21 ноември се навършват 105 години от Освобождението на Златоградския край от османско робство и осветяването на първото българско знаме там.
Мероприятията от празничната програма стартираха с форум на тема „Десет години членство на България в ЕС и популяризиране на приоритетите на българското председателство на съвета на ЕС".
От 17 часа стартира тържествен ритуал и заря-проверка, с участие на 101-ви Алпийски батальон и представителния духов оркестър на Военновъздушните сили от Пловдив.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I