„Дай ми 10-20 лева назаем. Бавят ни заплатите отново. Работа има, пари не. Трябваше да дам на щерката, че заминава и останах без пукната стотинка…".
Подобни молби могат да се чуят навсякъде в Родопите. От най-малкото село до областния град. Ситуацията е сходна навсякъде в периферията на страната. А всичко, което е след табелата София, вече представлява бедняшко преградие. Европа отдавна е на две скорости, България също не прави изключение. Столицата и всичко останало. А то е една тъжна статистика, която година подир година придобива още по-шокиращи цифри. Зад всички тях пък се крият съдби-на стотици хиляди нашенци, които все още населяват една държава-член на Европейския съюз. Нито за миг обаче тя не е била част от ВИП зоната в „клуба на богатите".
24smolian.com
Четете по темата:
Вересията като начин на живот
До 500 лева сметки „на пирон" в кварталния магазин!


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Кое е тъпо, Анонимен, че не разбрах? Тъпо е написана статията ли? Напротив, отразява много точно хала на родопчани. За огромно съжаление, хората в Родопите от богати на душевност и сърцатост, в момента са се превърнали на бедни работещи, които все повече се озлобяват и едвам-едвам свързват двата края. Добре са тия, които са покрай управляващите. Факт! А на теб нека ти е тъпо... То от тъпотия ли, от безразличие ли, от страх ли, много рядко вече има коментари под статиите в смолянските новинарски сайтове.

    ОтговорИзтриване
  2. Коментари няма понеже ги публикувате избирателно,които ви харесват се слагат,а всичко свързано с общината и кмета-НЕ,така че не се правете на много съвестни,защото от е такива хората загубиха вяра и се изовчиха..ма и тоя коментар не слагайте,ако не ви е ок

    ОтговорИзтриване
  3. Абсолютно несъгласна съм със статията! Регионът се развива и все-повече млади хора се завръщат за да живеят и работят в родните си градове. Също така не може да стоиш и да чакаш някой да ти даде работа, а в същото време да си без образование и големи претенции. Не може да искаш работно време, което теб те устройва, висока заплата, престижна длъжност, но да си без образование. Ако се страхуваш да рискуваш, ако те мързи да работиш и нямаш цел и концепция за живота си, много ясно,че няма да си успял. Освен това някои хора имат 3 лв., за да трият билети, но нямат 1 лв. за хляб. Моите уважения,но Вашите статии сякаш целят да депресират и да откажат от живот хората. Аз безработни млади хора не познавам, освен единици, за които главна цел е да се напият, бездействат и да се оплакват.

    ОтговорИзтриване
  4. От Анонимен 2 до Анонимен 3: Абсолютно съм съгласен с теб. Наистина изборно се допускат коментарите. Те си го пишат... "след одобрение". Всяко мнение, което не възвеличава управляващите, въобще не се публикува. А трябва да е обратното, да се публикуват и по-критичните коментари. Да, ама не. Но и родопчани не трябва да се отказваме да си изразяваме мнението, нали уж е свобода на словото...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I