Зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова благодари на кмета на Смолян Николай Мелемов за добрите условия и качествената грижа, които получават потребителите в Дома за жени с психични разсройства в Ровино и Центъра за настаняване от семеен тип в кв."Устово". Това стана по време на официалното й посещение в областния град.
Росица Димитрова заяви, че в системата като цяло се очертава проблем с текучеството на кадри, липсата на квалифициран персонал, който желае да работи в центровете за настаняване на лица от семеен тип. „Това, пред което сме изправени не само в социалната система, а и в здравната, е липсата на медицински специалисти, които са необходими както в здравеопазването, така и за покриването на потребностите, на потребителите на социалните услуги. Сериозен е проблемът с кадрите в 24-часовата грижа и за лица с увреждания. В разговори сме с различните министерства, че ни трябват повече хора в подкрепящи услуги и всичко е въпрос на организация. Никой не трябва да подценява различните видове центрове, тъй като е нужно да има комплексност за предоставяне на услугите", посочи зам.-министър Димитрова.
Добрата новина е, че социалното министерство и през 2018 г. ще финансира дейности, свързани с услугите „Личен асистент".
Зам.-министърът проведе среща в Областната администрация с представители на държавни, общински и неправителствени организации, имащи отношение към социалните услуги в Смолянска област.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I