Земеделието вече не блазни родопчани. Едва 7 са проектите на стопани в Смолянско по подмярка „Инвестиции в земеделски стопанства" през календарната 2015 година, което нарежда областта на последно място в страната. Това сочи анализ на Държавен фонд „Земеделие". За сравнение, най-много заявления за финансиране на проекти са подадени в област Пловдив-298. Максималният размер на финансовата помощ е между 50 и 70% от общия размер на допустимите за подпомагане разходи. Размерът на заявената финансова помощ в страната е в размер на 1,2 милиарда лева и надхвърля четири пъти общия бюджет.
Броят на проектите, свързани с биологично производство, е 404, с одобрени субсидии на стойност 132 милиона лева. Най-малко одобрени проекти отново са в област Смолян.
На снимката: Една молитва за Родопите
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. И какво общо има това със тази провокативна снимка?!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Чиновниците от земеделските служби в областта и общините са повече от селските стопани. Будалева държава.

    ОтговорИзтриване
  3. Институциите са против хората,никакво съдействие,арогантно отношение..важното е надника да върви, по-зле ще става!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Мдааа,те че са повече чиновницитв е вярно,както и това,че прибират повече пари от стопаните с разни петна и врътки,та затова са грубички,не им изнася, мислят се за недостижими,нооо.....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I