Смолянският тежкоатлет Златомир Ковачев представи България по време на Световната купа за мъже „Владан Михайлович" в Белград.
Надпреварите се проведоха в края на миналата седмица в Сърбия, като всяка страна имаше право на по един състезател при мъжете и съответно при жените. Ковачев бе избран да представи страната ни в един от най-елитните международни турнири, кръстен на известния сръбски състезател. Надпреварите се проведоха по системата „Синклер", като 17 – годишният щангист на Смолян изхвърли 113 кг, а изтласка 145 кг. „Състезанието е изключително силно, като в него са взели участие над 20 тежкоатлета, като предимно са били мъже. Злати се представи достойно въпреки, че е показвал и по-добри постижения на тренировки, но не трябва да забравяме, че само за месец той взе участие в три състезания", коментира треньорката на клуба по вдигане на тежести в Смолян Милка Манева.
Ковачев е бил придружаван на състезанието от бившия национален състезател на страната ни Алан Цагаев. Смолянчанинът не е успял да се класира в Топ 10 на турнира, но имайки предвид възрастта му и конкуренцията, представянето му е оценено като много добро от треньорския щаб.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I