Агресивният Махмуд отново се е проявил в Центъра за настаняване за деца и младежи с увреждания в Смолян. Тийнейджърът е нападнал 14-годишно момче и го е душило, пише в новия си брой „Родопи Смолян".
„При нас е получен сигнал от временния ръководител на центъра, че на 13 ноември, станалият популярен Махмуд е хванал за гушата друго дете - на 14 години. Стискал го е и е направил опит да го души, като по данни на жалбоподателя по-малкото дете е припаднало", съобщи директорът на полицията в Смолян старши комисар Николай Димов. В момента се извършва проверка от служител на детска педагогическа стая и предстоят материалите да бъдат докладвани в прокуратурата.
„Имало е някакво сбиване между децата, но когато е сигнализирано за инцидента, защото това не се е случило веднага, вече момчето е нямало никакви следи, било то синини или други причинени телесни увреждания. Вероятно е била лека травмата. В момента преписката е изпратена до местната комисия с оглед налагане на наказание на
Махмуд", коментира районният прокурор Георги Карпаров.
Припомняме, че 16 – годишният Махмуд бе настанен за месец в клиниката по „Детска психиатрия" в Александровска болница в София, заради извършването на психиатрична експертиза. Мерките бяха взети, след нападението му с лопата над 60 – годишна възпитателка. Броени дни след прибирането си в Смолян, отново има регистриран инцидент с него.
Временно изпълняващият длъжността директор на центъра Мирослава Карабиберова потвърди за инцидента. По думите й, веднага е бил подаден сигнал и на място е пристигнал екип на полицията. Тя потвърди и за друго произшествие с 14-годишния. Момчето е тръгнало заплашително с гребло в ръка срещу служители по време на работата им на двора. До удар не се е стигнало, но е потърсено съдействие от полиция и медицински екип. Момчето е било настанено в центъра за психично здраве в „Устово", а по-късно изпратено за лечение в Детската клиника по психиатрия в Търговище.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I