Академията на „Валенсия" ще работи с „Палас"-Рудозем

Откривателите на звездите на „Барселона", „Манчестър Сити" и националния тим на Испания-Жорди Алба и Давид Силва, ще търсят млади таланти в Родопите. В понеделник се очаква от Академията на гранда „Валенсия" и Глобал Премиер Сокър (ГПС) да подпишат официално договор за сътрудничество с ФК"Палас"-Рудозем, съобщи за 24smolian.com президентът на родопския футболен клуб Хайри Шерифов. Това ще се случи на пресконференция пред медиите.
Global Premier Soccer e една от най-големите и успешни футболни организации в света, като развива дейност в 24 държави, сред които САЩ и Канада.
Както вече писахме, представители на испанския футболен гранд „Валенсия" бяха на специална опознавателна визита в Рудозем, където разгледаха спортните бази в района и футболната школа на „Палас". В делегацията са били главният мениджър на Global Premier Soccer за Източна Европа и представител на "Валенсия" за същия регион Джордж Толиас, представители на треньорския щаб, както и Божил Грозданов, представител на испанската академия за България.
„Останаха очаровани от видяното, освен терена и спортните бази в Рудозем. Закарах гостите да огледат и терените в Чепинци, Елховец и Пловдивци. Проведохме среща с кмета на общината Румен Пехиванов, като се запознаха и с треньорския щаб на „Палас", коментира президентът на рудоземския тим Хайри Шерифов.
От няколко месеца Шерифов преговаря с представители на „Валенсия" за дългосрочно сътрудничество, като идеята е децата в Рудозем да тренират по програма на испанската школа, като да има взаимен обмен на треньори и млади таланти.
„Това е един мащабен проект, който ще отвори вратите към големия футбол на всички талантливи деца в Родопите. В момента в „Палас" тренират около 100 деца", посочи Хайри Шерифов.
„Основната цел на всяка Академия, без значение къде се намира, е да запознае децата с идентичността на „Валенсия". Целта е да учим децата по начин, по който ние в ГПС Валенсия го виждаме. Може да не сме най-добрите или най-лошите, но имаме ясна цел", посочват от ГПС.
Програмите са за всяко дете, като в обучението има начално училище, гимназия и дори университет. От Академията пък са категорични, че за тях е успех „да произведат дори и един професионален футболист, независимо в кой тим ще се състезава".
Продукт на Академията са и звездите Жорди Алба, Давид Силва, Хуан Бернат.
На снимката: Само преди дни представители на Академията посетиха базите на „Палас"

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I