Таня Щерева е Спортист на годината на община Смолян. Тя е и спортист на гражданите. Треньор на годината е сенсей Здравко Младенов.  
Официалната церемония по награждаването се състоя в Общината.
Номинирани за „Спортист и треньор на 2017"  бяха 19 състезатели от 7 спортни клуба и 5-ма треньори, след попълнени анкетни карти. За първи път тази година община Смолян предостави възможност на гражданите да гласуват и излъчат - „Спортист на гражданите на Община Смолян" за 2017 г., чрез публикувана на официалният сайт на Общината анкета.
Гласувалите граждани са 808 и наградата „Спортист на гражданите" за 2017 година получи също Таня Щерева от Спортен клуб „Шинкиокушин" – гр. Смолян  - със 142 гласа
Таня е състезателка от Националния отбор на България. Тя завоюва 5-о място при кадетки /категория до 60 кг/ на "Европейското първенство U16 - U22", провело се в гр. Келце – Полша тази година. Класира се втора в дисциплина „кумите" /категория до 60 кг/ в Националното първенство за кадети и кадетки в Пазарджик. Спечели 3-то място в дисциплината ката /категория до 60 кг/ в Националното първенство за кадети и кадетки в Пазарджик.
Спортните клубове определиха второто място за Златомир Ковачев от Спортен клуб по вдигане на тежести „Родопа" – Смолян. Трето място заема Илия Костов - Ски клуб „Пампорово" – гр. Смолян
Наградите връчиха кметът Николай Мелемов и Йорданка Благоева, дългогодишна състезателка по лека атлетика, носителка на златни медали и член на ИБ на БОК. „Гордеем се със спортистите на Смолян и правим всичко, за да тренират в добра среда, защото сме убедени в техните успехи и бъдещето, които е пред тях. Надявам се, че всички усещате подкрепата на общината и това ще продължи и занапред, защото основната ни задача са младите хора, децата и тяхното здраве", посочи на церемонията кметът Мелемов. Той отбеляза, че трябва постоянство и трудолюбие, за да се постигат успехи в спорта. Градоначалникът изрази и благодарност  към треньорите, защото в тази професия без душа и сърце няма как да стане.
Пред присъстващите кметът припомни, че община Смолян винаги ще бъде зад спорта и младите хора. Той отбеляза, че всяка година общината дава между 800 хиляди  и 1 млн. лв. за реновиране и поддържане на спортните бази в Смолян и възнаграждение на персонала. Общината плаща транспортните разходи по участията на децата на града в ученически игри и състезания на спортните клубове. Мелемов заяви, че има завишен интерес към всички спортове в Смолян и това е пряко свързано с обновената база – спортна зала, басейн, тенис-корт, стадион, спортни площадки в селата, фитнеси на открито. Мелемов обобщи, че над 20 спортни събития са подкрепени от община Смолян с предоставяне на награди и спортна база. Много са и проведените състезания в общината по различни видове спорт, каза още  Мелемов и поздрави всички участници в церемонията и всички, които спортуват.
Бяха връчени две почетни грамоти. Първата на Спортен клуб по волейбол „Родопа-Смолян"  за постижения и активна дейност в сферата на детско-юношеския спорт през изминаващата година в колективните спортове. Втората за Детско-юношеска школа на Футболен клуб „Родопа-Смолян". За приноса за развитието на футбола в Смолян с почетен плакет  беше удостоен дългогодишният футболист и треньор във Футболен клуб „Родопа" – Звезделин Чаушев.
По предложение на Мелемов, почетния гражданин на Смолян, състезател и треньор на Спортен клуб по вдигане на тежести „Родопа" - Величко Чолаков беше удостоен посмъртно с плакет за активна състезателна и треньорска дейност и принос в сферата на спорта в Община Смолян. Отличието получи съпругата му.
Кметът на община Смолян ще внесе докладна записка в ОбС – Смолян за удостояване с плакет и парична сума за цялостен принос в сферата на спорта и на Христо Палагачев за множество постижение във волейбола.
Община Смолян връчи и парични награди за 1, 2 и 3 място на спортистите и треньорите, на състезателката на гражданите и към плакета за цялостен принос на Звезделин Чаушев и плакета-посмъртно на Величко Чолаков.
На церемонията присъстваха зам.-кметовете Марин Захариев и Венера Аръчкова, секретарят на общината Момчил Николов, председателят на Общински съвет инж. Димитър Кръстанов, командира на 101-ви алпийски полк полковник Димитър Кацаров, представители на Областната дирекция на МВР – Смолян, представители на спортните клубове в община Смолян и много граждани.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I