Здравеопазване на екзистенц - минимум

Една линейка на близо 10 000 души население. Това е картината „Здравеопазване" в община Рудозем. Едва един екип е останал във Филиала на спешна помощ, който да обслужва хората в региона.
Проблемът бе поставен от граждани по време на изнесената приемна в Рудозем на депутата от ДПС Хайри Садъков.
„Остро бе засегната темата за спешната помощ в района, както и фактът, че липсата на болница за активно лечение в Рудозем би следвало да означава засилен капацитет на филиала за спешна медицинска помощ, който остана само с един екип, защото се наложи закриване на местното лечебно заведение", посочиха от екипа на народният представител след приемната.
Жителите в цялата община са малко под 10 000 души. Те са пръснати в 22 населени места, някои от които са труднодостъпни през зимата.
„Тук сме забравени. Много възрастни хора има по селата и ако нещо се случи, няма на кого да разчитат. Може ли един екип да покрие целият регион? Абсурд", коментираха хора от малките населени места.
На приемната депутатът от ДПС Хайри Садъков дискутира и различни финансови проблеми. Проблеми, касаещи не само община Рудозем, но и останалите общини в областта, като недостатъчните субсидии за зимно поддържане, за издръжка на децата в детските градини, за издръжка на общинската администрация, както и крайно недостатъчните средства за капиталови разходи.
Мазилка се откърти от тавана на болнична стая и падна на сантиметри до новородено и майка му.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Трябват още линейки и екипи, линейките да са задължително високопроходими, 4 х 4, не тия "Ситроен" от снимката! Родопа Планина е, не е София!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I