По 1,28 лева на кубик без ДДС ще заплащат смолянчани за доставяната питейна вода от 1-ви януари догодина, обявиха от „ВиК"-Смолян. Тарифата за отвеждане на отпадните води пък е 0,13 лева. Цената за услугата – пречистване на отпадъчни води за битови и приравнени към тях потребители, става 52 стотинки.
Както вече писахме, Комисията за енергийно и водно регулиране одобри поскъпване на водата в 14 области. По-скъпо за услугата ще заплащат потребителите в София, Перник, Монтана, Враца, Пловдив, Смолян, Кърджали, Русе, Силистра, Шумен, Варна, Бургас, Сливен и Ямбол.
От КЕВР посочиха, че ще следят изпълнението на бизнес-плановете на ВиК дружествата. При доказано неизпълнение на заложените инвестиции и показатели, Комисията незабавно ще коригира цените на утвърдените ВиК услуги, като ги намалява.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. малко е...робите трябва да се доят повече
    иначе сте истинска независима медия де,коментарите ви ги одобряват в общината,сигурно пара играе,а???

    ОтговорИзтриване
  2. Е нали обещаваха че след водния цикъл ВиК щели да намалеят загубите? Та каква е причината за това увеличение?

    ОтговорИзтриване
  3. По 1,28 лева за кубик мътна вода догодина

    ОтговорИзтриване
  4. Що за медия сте щом криете неудобните коментари?

    ОтговорИзтриване
  5. Преди дни също изразих мнението си и подкрепих част от коментарите, но уви, "силните на деня" не могат да се примирят, когато им се казва истината. Те са свикнали само хубави неща за тях да се казват. Да, ама народът е казал "Отвонкa пaпуцине лачени, пък от вотре разпрати".

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I