Военни са в готовност да окажат помощ на населението предвид очакваните наводнения в Родопите днес и утре.
По заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов военнослужещи от състава на Сухопътните войски от 4 военни формирования за овладяване и преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) са в пълна готовност да се притекат в помощ на населението предвид прогнозите за очаквани наводнения в различни области в страната, съобщиха от МО.
На територията на Смолян в очакване за оказване на помощ е специализираната група от военно формирование 28 330 – Смолян, а в направление Хасково и Кърджали – военнослужещите от военно формирование 52 740 – Хасково.
В област София ще се разчита на военно формирование 28 610 – София.
В готовност за оказване на помощ на населението са и бригада „Специални сили“, военните формирования, подчинени на Съвместното командване на силите, както и военнослужещите от Военновъздушните и Военноморските сили.
Ръководни служители на МВР поеха местните щабове по региони, където се очаква усложнена метеорологична обстановка, съобщиха от пресцентъра на министерството.
Заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов пое ръководството за Смолян, Пловдив и Пазарджик.
Директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) Николай Николов - на Перник, Благоевград и Кюстендил, а зам.-директорът Асен Скримов Игнатов замина за Кърджали и Хасково.

24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Паднали 30л/м2/денонощие - голяма пушилка. Да си оправдаем бюджета и заплатките. 2005 в Смолян падна 190 л, в Гърция на Халкидики преди месец паднаха 300л, урагана Катрина предизвика валежи 1200л.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I