2 694 лица с ХИВ инфекция са регистрирани в България в периода 1986 година-ноември 2017-та, сочат данните на Министерството на здравеопазването.
От началото на тази година са открити нови 220 ХИВ–серопозитивни, при изследвани над 260 000, допълват от Здравната инспекция в Смолян.
Най-много – 85, са новооткритите серопозитивни в София. Следват Пловдивска област с 27, Варна – с 16 и Враца с 9 души. След тях се нареждат София-област с 8, Плевен с 6, Пазарджик и Бургас с по 5 лица.
В рамките на скрининговата и информационна кампания на РЗИ – Смолян  по повод Световния ден за борба със СПИН, своя ХИВ –статус в Кабинета на здравната инспекция провериха общо 28 мъже и жени. Не са открити серопозитивни лица.
След проведени дискусии по темата, ученици от нашата област съвместно с активисти на БМЧК разпространяваха брошури, презервативи и послания до своите връстници за безопасно сексуално поведение.



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I