Общинският съвет в Смолян отпусна 3 000 лв., с които да се подпомогне ремонта на покрива на изгорялата къща в Момчиловци. Съветниците одобриха помощ по 300 лв. за всеки засегнат член от семействата. Предложението бе дадено от кмета на общината Николай Мелемов.
Това стана само ден, след като зам.-кметът на общината инж.Мариана Цекова се запозна на място с щетите след пожара и се срещна с хората, които останаха без покрив.
Огънят пламна от комин на къщата в понеделник  около 22,30 ч., като много бързо се разпространи и въпреки усилията на местните хора и пожарникарите щетите са сериозни.
Къщата е от гредоред, като от всяка страна има по три етажа. При пожара са унищожени покривна конструкция 240 кв.м, мебели, техника, домашно имущество и документи. В къщата живеят седем семейства, като едно от тях е с малко дете, има и възрастни хора. Сградата в момента е необитаема, хората са настанени при роднини в селото.
Доброволци помагат за разчистването след пожара. Стартирана е и дарителска кампания за подпомагането на семействата, за да могат да си ремонтират къщата. По предварителни изчисления, ще са необходими около 30 000 лв. за възстановяването на сградата. Фирма вече се е заела с ремонта, като се е ангажирала и с дарение на строителни материали. Освен това, общинските съветници подеха и кампания за лични дарения, като началото бе дадено от Михаил Генчев със сумата от 150 лв.
Дарителската сметка, по която желаещите да помогнат за възстановяването на покрива на изгорялата къща могат да превеждат средства, е BG 22 SOMB 9130 1064547801 в Общинска банка.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I