Областният управител Недялко Славов и екипът му, заедно с ръководители на държавни институции и ведомства в Смолян, в знак на доброто сътрудничество помежду си, дадоха финална годишна пресконференция. Славов изказа благодарности към всички тях за усилията, които полагат, за да служат в полза на хората, за подобряване на административното обслужване, за това, че бранят държавността и се стремят да повишават доверието на хората в институциите, като отбеляза, че предстои още много работа във всяка една сфера на обществения живот.
„Въпреки критиките от страна на опозицията, коалиционното правителство между ГЕРБ и Обединени патриоти сработи и последователно се върви към реализацията на управленската програма. Това добро взаимодействие на централно ниво в коалицията важи и на областно ниво", каза областният управител, като подчерта, че политическият кабинет на Областна администрация е сплотен, добре работещ на бързи обороти екип, в който има взаимно доверие.
„Освен доброто взаимодействие с държавните институции, за мен е важно и доброто взаимодействие с местните власти", посочи той. Славов подчерта, че продължава да следва стила си, като работи добре с всички кметове в региона, независимо от политическата им принадлежност, отбелязвайки, че смята това за правилния подход и гарант за добри резултати. „Стремя се да не се намесвам в решенията на местната власт, но това не означава, че се примирявам с неприемливи и незаконосъобразни решения", допълни той.
Областният управител подчерта, че именно вследствие на добрата комуникация и съвместна работа с местната власт са налични добрите резултати  – реализирането на проекти с целево финансиране за общините, по които област Смолян се нарежда на едно от челните места в страната. Славов даде за пример доброто си взаимодействие с кмета на областния град – господин Мелемов, което значително спомага за развитието на областта като цяло. Той посочи като примери за това реализацията на Главна пътна комуникация, втория етап на водния цикъл за Смолян и други важни инфраструктурни проекти. Областният управител изрази разочарование към начина, по който работи Общински съвет Смолян, затова, че не се търси баланса в решенията, което не дава добри резултати, както за момента, така и ще остави негативни последици за развитието на областния град в следващите няколко години, дори и след изтичането на настоящия управленски мандат. „Използвам случая да призова всички политически сили в Общински съвет Смолян, заедно с кмета,  да потърсят възможност за постигане на принципно разбирателство."
Във връзка с инфраструктурните проекти за региона, които предстои да се реализират през 2018 година, областният управител отбеляза, че се планират инвестиции в пътища по ОП „Региони в растеж 2014-2020" – рехабилитация на пътния участък Смолян-Девин-Кричим, възлизащ на стойност около 50 млн.лв. Предстои изграждането на Втори воден цикъл в Смолян по ОП „Околна среда 2014-2020", възлизащ на стойност около 60 млн.лв. Ще бъдат реализирани пътни проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция - България 2014-2020 и по проекта за изграждане на ГКПП „Рудозем-Ксанти" на обща стойност около 30 млн. лв. Предстои въвеждане в експлоатация на яз. „Пловдивци". Планира се реализирането на инфраструктурни проекти по ОП „Регионално развитие" и Програма за развитие на селските райони.  
Славов отбеляза, че продължава да работи за всички обществени сфери, като ще води приоритетна политика в сферата на образованието, за смекчаване на негативните демографски тенденции, за пътната безопасност, за привличане на инвестиции, снижаване още повече на нивата на безработица.
По традиция, днес в атриума на Областна администрация Смолян, беше изпълнен и обичаят Коледуване. Областният управител Недялко Славов, като своеобразен домакин, посрещна ученици от Смолян, които с музикалните си поздрави изпълниха сградата с Коледен дух и празнично настроение. Славов пожела весели празници, здраве и благоденствие на коледарите, на всички служители в сградата, гости на тържеството и всички граждани на област Смолян.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Областта ни се обезлюдява със всеки изминал ден. Но пари за проекти без ефект има

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I