Голям пожар в къща-близнак в смолянското село Момчиловци остави седем семейства без покрив преди Коледа. Пламъците тръгват около 22,30 часа в понеделник от комин на къщата, като за броени минути се разпространява и въпреки усилията на местните хора и пожарникарите, щетите са сериозни.
Къщата е от гредоред, като от всяка страна има по три етажа. При пожара са унищожени покривна конструкция 240 кв.м, мебели, техника, домашно имущество и документи, съобщават от пресцентъра на полицията.
„Във въпросната къща живеят седем семейства, като едно от тях е с малко дете, има и възрастни хора. Къщата в момента е необитаема, хората са настанени при роднини в селото", коментира кметът на Момчиловци Сийка Суркова.
По време на пожара почти всички жители на селото се опитали да помогнат, след като разбрали от камбанния звън, че има проблем. Хората се притекли на помощ с пожарогасители, маркучи, кофи, кой каквото е имал под ръка. Пристигнали и пожарникари от Смолян, като колата им била зареждана с вода над десет пъти. Това обаче не помогнало.
Доброволци помагат за разчистването на пожара. „Стартираме и дарителска кампания, за подпомагането на семействата, за да могат да си ремонтират къщата. На този етап поставяме кутии за дарение в магазините и заведенията в селото", добави Суркова. Тя за пореден път подчерта, че в селото е необходимо да има на място пожарен автомобил, за което е направила специална докладна преди месеци и се надява най-после да се разреши този проблем. „През последните две години и половина, в селото са станали седем големи пожара, при които три са оставили хора без покрив и място за живеене. Ако имаме противопожарен автомобил на място, ще можем да реагираме своевременно и си мисля, че няма да се стига до такива последствия, тъй като докато пристигне такъв от Смолян, минава доста време", коментира още кметът на Момчиловци.
На снимката: При пожар през март м.г. в Момчиловци семейство остана на улицата. Тогава се събраха дарения, а Община Смолян помогна с материали за ремонта на сградата

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I