Възможностите за междурегионално сътрудничество обсъди кметът на Смолян Николай Мелемов с делегация от руската община Мичуринск, област Тамбов. Тя бе водена от кмета Александр Кузнецов. На срещата бяха обсъдени възможностите за междурегионално сътрудничество и съвместна дейност в областите туризъм, култура, икономика, обмен на студенти и установяването на побратимени връзки за успешно сътрудничество.
Мичуринск е вторият по големина град в икономическо и културно развитие в региона Тамбов. Населението му е 94 хиляди души и е с добра транспортна позиция. С постановление на президента на Руската федерация градът получава статута на научен град, посочи на срещата Кузнецов. Той допълни, че планират да привличат туристи не само с местни забележителности и музеи, но и с агробизнес туризъм. „Смолян е много красив град и благодаря на господин Мелемов за гостоприемството и топлото посрещане",  сподели впечатленията си кметът на Мичуринск.
Мелемов представи пред делегацията приоритетите в развитието на община Смолян и посочи, че контактите между двете общини трябва да се развиват, което ще бъде в помощ на бизнеса, икономиката, културата и образованието.
В края кметовете определиха срещата като ползотворна и като начало за съвместно междурегионално сътрудничество.
По-късно делегацията от Мичуринск се срещна с бизнеса и неправителствени организации в община Смолян.
В делегацията бяха и заместник-кметовете Сергей Родюков и Константин Горлов, Николай Калинов, Почетен президент на Търговско-промишлената палата за област Тамбов и Виктория Фотинова, експерт по туризъм в общината.  

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I