Община Девин отмени въведеното частично бедствено положение, което бе в сила за селата Триград, Жребево, Кестен и част от кв. „Настан".  Обстановката се е нормализирала и вече в района няма откъснати села или такива без ток. „От 10 ч. отменяме частичното бедствено положение. Нивата на реките спадат и нямаме притеснения, няма населени места без ток или бедстващи хора", съобщи кметът на Девин Красимир Даскалов.
Припомняме, че на два пъти през почивните дни се наложи тежка техника да отпушва пътя за селата Кестен и Жребеово, който бе наводнен от придошлите води, като проблеми имаше и с достъпа до Водни пад. Критично бе нивото на реките Триградска и Въча, като в района на кв. „Настан", нивото на последната бе над 2 метра от допустимото в една от критичните точки. „Сформираме комисия, която да опише щетите, и едва тогава можем да кажем, на каква стойност са те", добави Даскалов.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I