Министерствата на енергетиката и на околната среда и водите, както и Националният институт по метеорология и хидрология, ще направят комплексна проверка на проблема с водите в реките край Златоград.
Миналата седмица за пореден път граждани на родопския град подадоха сигнал за замътване на реките Голяма и Върбица, като изразиха сериозни опасения за качеството и на питейната вода в града. Извършената проверка от Регионалната инспекция по околна среда и водите, съвместно с експерти на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район" установиха наличие на тежки метали във водите след взетите проби. Като източник на замърсяването бе посочено хвостохранилище „Ерма река".
„След проведен разговор с областния управител на Смолян Недялко Славов е договорено извършването на комплексна проверка от двете министерства и НИМХ за предприемане на спешни действия за решаване на проблема със замърсяването на водите на р. Върбица", се казва в съобщение на общинската администрация в Златоград. Хората от региона очакват и новите водни проби, които ще се вземат и след интензивните валежи в региона.



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I