На официална визита в Община Неделино беше генералният консул на Република Турция в Пловдив Хюсейин Ергани. По време на посещението си той се срещна с кмета Боян Кехайов, както и с общински съветници, представители на бизнеса и общественици.
В рамките на срещата кметът представи накратко характеристиките и особеностите на общината и региона и запозна генералния консул с възможностите за развитие на родопската община.
От своя страна, консулът сподели впечатленията си от красивата природа, от топлото посрещане на домакините, от добронамереността на хората с част, от които той беше на петъчна молитва в централната джамия в Неделино.
Част от темите на срещата при кмета бяха насърчаване на инвестициите в общината, културния обмен, доброто сътрудничество и туризъм.
Обсъдена беше и възможността за побратимяване на Община Неделино с турски общини, както и реализация и изграждането на инфраструктурни обекти на територията на общината.
След официалната среща генералният консул прие поканата на кмета за съвместен официален обяд.
В знак на взаимно уважение двамата си размениха символични подаръци.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I