Секунди преди това бабата предупредила, че таванът се кърти….
Мазилка от таван се откърти и падна на сантиметри от новородено и неговата майка. Инцидентът става във вторник в една от стаите на Родилно отделение на болницата в Смолян. В същия момент в стаята са били 21 – годишната родилка Ваня Табакова, момиченцето родено преди ден – Златка, бабата Сийка Масурска и една от медицинските сестри. Усещайки, че пада нещо от тавана, сестрата се навела над бебето, което точно в този момент е било на повивалника. Секунди преди това бабата видяла, че се рони таванът и тъкмо се обърнала към медицинската сестра с думите "Да не би да падне тавана" и парче от него рухнал на пода между болничното легло, детското креватче и шкафа с повивалника. За щастие няма пострадали при инцидента.
Майката на бебето е в голям стрес и отказа да коментира каквото и да е по случая. Бащата на новороденото  Александър Табаков също не е на себе си.
„Не бях тук, обадиха ми се по телефона и ми казаха за случилото се. Да чукаме на дърво, нищо не се случи, дано се вземат мерки, за да не се случват подобни неща на други. Радвам се, че моето дете не е пострадало", коментира Александър.
Бабата Сийка също беше доста разстроена, но разказа за видяното от нея.
„Стоях вътре, обясняваха на дъщеря ми как да слага памперси, видях че нещо капе, вдигнах главата и казвам на сестрата „Да не би случайно таванът да падне" и той падна. Безкрайно се изплашихме", коментира Масурска.
Като неприятен бе определен инцидентът от шефа на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров" д-р Марин Даракчиев. Той веднага е свикал комисия, която да огледа обстановката в родилния сектор.
 „Много неприятен инцидент. Парче мазилка се е откъртило от тавана в  една от болничните стаи и е паднала до детето. Майката и бебето са спокойни и не са пострадали. Точно тази стая е ремонтирана преди десетина година и в нея е нямало видими белези, че има такива индикации. Мазилката не е била напукана и няма, как да се предположи, че ще падне. Назначил съм комисия, която ще обходи целия сектор и ще огледа обстойно всичко и ако се налага вземането на допълнителни мерки, то такива ще има. Дотогава във въпросния сектор няма да се настаняват родилки", категоричен бе д-р Марин Даракчиев.
В останалата част на отделението е правен ремонт преди четири години. В момента обаче, точно над въпросният сектор на Родилно отделение тече ремонт, заради обособяване на структура за инвазивна кардиология.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I