Поради драматичен дефицит на кадри Детско отделение в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров" АД – Смолян, е изправено пред опасността да затвори врати. „За съжаление тежки заболявания и пенсиониране на колеги доведоха до невъзможност да се покрие месечният график от останалите двама педиатри. Ръководството на лечебното заведение гарантира добро заплащане, независимо от ниското остойностяване на педиатричните пътеки. Областната болница е в стабилно финансово състояние и ще осигури добро конкурентно възнаграждение, защото отговорността да се запази детското здравеопазване е много по-голяма от финансовите съображения". Това написа в профила си във Фейсбук народният представител д-р Даниела Дариткова.
„Отделението е ремонтирано, добре обезпечено и оборудвано, с чудесни условия, с възможности за добра грижа. Съобщавам всичко това със загриженост и отправям горещ призив към колегите педиатри да се включат със своя капацитет за съхраняване на детското здравеопазване в Смолян. Бъдейки съпричастна към тежкото изпитание, през януари месец на 2018 г. и аз ще се включа в графика на отделението, за да се справим заедно с първоначалното предизвикателство. Болницата се нуждае от работещи педиатри, които да покрият трайно нуждата от специалисти.
Проблемът е драматичен и спешен, още повече, че сме в зимен период, в който винаги заболеваемостта е по-висока. Заинтересованите колеги може да се свържат с изпълнителния директор на МБАЛ – Смолян, д-р Марин Даракчиев на телефон: 0888 24 85 06 или да ми пишат на лично съобщение", посочва още д-р Дариктова.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I