Параолимпиецът Мустафа Юсеинов ще бъде изписан от турската клиника  „Медикал парк", като състоянието му след операцията се подобрява и вече си мърда леко левия крак. Това съобщи лично родопчанинът като уточни, че с всеки изминал ден се чувства по-добре.
От клиниката в Истанбул, 46 – годишният мъж ще замине директно за санаториум в Павел баня, където ще продължи с рехабилитацията, която е от голямо значение за състезателя в инвалидна количка, за да може да му се сбъдне мечтата-след 25 години той отново да проходи.
„Лекарите определиха операцията като успешна. Освен имплантите, са извършили и сложна интервенция на гръбначния стълб, където са съединявани сухожилия и нерви. Вече имам чувствителност в левия крак и го мърдам леко", коментира Мустафа.
Той за пореден път изрази своята благодарност към всички дарители, благодарение на които бе събрана сумата от 50 000 лв. нужни за операцията в Турция.
„Хората, които помогнаха са много, няма да ги изброявам, тъй като това е невъзможно. Сърдечно благодаря на всички тях, както и на екипа на клиника  „Медикал парк", който ме оперира и се грижи за мен ", добави Юсеинов.
Припомняме, че за събиране на средства за операцията на Мустафа, която бе в края на ноември, се организираха няколко мащабни благотворителни акции. Една от тях бе в родното му село Борино, където по инициатива на кмета  Мустафа Караахмед бяха поставени дарителски кутии в търговски обекти на територия на общината. В Мадан по инициатива на кмета Фахри Молайсенов се организира благотворителен концерт, като с лични средства той пое и транспортните разходи на Юсеинов до  Турция.
Подобни акции имаше и в Смолян, като във фитнес клуб "Ира Спорт" и др. В дарителската сметка на Мустафа са постъпвали дарения от цялата страна, както и от чужбина.
46 – годишният мъж пострада при инцидент в една от мините в Мадан през 1992 г. и остана прикован за инвалидната количка. Мустафа Юсеинов е световен шампион в хвърлянето на копие от 2015 г., има и редица призови класирания от различни републикански и международни първенства. Само преди месеци, той участва и на Световното първенство в Англия, където стана четвърти в хвърлянето на копие. Състезавал се е и в хвърлянето на диск, гюле и др.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I