Под наблюдението на Окръжна прокуратура-Смолян се провежда разследване за причиняване смърт по непредпазливост на 62-годишния Красимир Боюклиев, поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правнорегламентирана дейност. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.
Припомняме, че мъжът загина след като земна маса срути стените на ловна хижа в местността „Римски мост" край златоградското село Долен. Инцидентът стана около 16 часа в събота, а йв хижата имало объщо осем души. 62-годишният Красимир почина в линейката на път за болницата. Двама от компанията пък бяха транспортирани в лечебно заведение с различни наранявания.
Разследването е започнало с извършването на неотложни следствени действия – оглед на местопроизшествието, но поради изключително тежките метеорологични условия и поради опасност за живота и здравето на лицата, извършващи процесуалните действия, е прекратен огледа и предстои извършването на подробен такъв при нормални и безопасни условия.
По делото е извършена аутопсия на трупа на пострадалия и е назначена съдебно –медицинска експертиза, както и химическа експертиза. Предстои назначаването на комплексна инженерно-техническа и строителна експертиза, която да установи, дали са спазени техническите  предписания  при реализирането на строежа на ловния дом, посочиха от прокуратурата. Предстои извършването на разпити на свидетели и събирането на писмени доказателства за статута на сградата, като в случай, че същата се окаже незаконна, ще бъдат уведомени съответните компетентни органи за предприемане на действия по компетентност.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I