Въведено е денонощно наблюдение на критичните участъци в Смолянско заради очакваните валежи и обявените предварително предупредителни кодове за опасно време. Това обяви областният управител на Смолян Недялко Славов. Предупредени са всички общински щабове, като се подават на всеки два часа информация и на Централния щаб.
„На този етап нямаме никакви притеснения. Обемът на водните корита и язовири е достатъчен, за да побере предвидените количества валежи. Освен това, през лятото сме извършили почиствания на речни корита. На този етап нямаме повод за притеснения", добави Славов. Дадени са указания на щабовете по места, да имат готовност и за изграждане на диги при необходимост, като за целта предварително има планирани количества с пясък и чували. Според Басейнова дирекция „Източнобеломорски район" , предупредителният код за валежи е оранжев, като се очаква покачване на водите на реките Черна при Смолян, Арда и Елховска при Рудозем, както и на Върбица край Златоград. Паднали дървета и камъни са разчиствали дежурните екипи през последното денонощие в Смолянско, като на този етап има въведени ограничения само на прохода „Превала", където продължава да е валидна забраната за движение на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета. Дърветата са били разчиствани от пътните платна в Златоградско, а паднали камъни и земна маса са затруднявали движението в района на Широка лъка.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I