Община Смолян продължава набирането на заявления-декларации от кандидат-потребители на социалната услуга „Топъл обяд". „Не сме спирали да полагаме грижи за тези наши съграждани, които са в крайно затруднено материално положение. Не можем да ги оставим без храна. Нямат и близки хора, на които да разчитат. Целта ни е и през тежкия зимен период да осигурим помощ и подкрепа за най-уязвимите групи от населението в нашата община", коментира кметът Николай Мелемов.
В момента 120 души от община Смолян ползват тази безплатна социална услуга и има възможност още хора в неравностойно положение да се възползват от нея.
„Топъл обяд" стартира на 1 октомври 2016 г.  и ще продължи до 30 април 2020 г. Това стана възможно след като общината бе одобрена по проект  „Осигуряване на топъл обяд в Община Смолян", директно предоставяне на Безвъзмездна финансова помощ в рамките на Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонд за европейско подпомагане на най –нуждаещи се лица.
Желаещите да се включат в проекта следва да попълнят „Заявление–декларация" – Приложение 2 и да го подадат или в офиса на проект „Осигуряване на топъл обяд 2016-2020" - етаж 2, стая 222 или в деловодството на общинска администрация Смолян – Приемна №1, както и в кметствата на селата Смилян, Търън и Момчиловци за кандидат-потребителите от съответните села.
Припомняме, че в  рамките на проекта се предоставя „Топъл обяд" на жители от Общината в шест обществени трапезарии в град Смолян и селата Момчиловци, Смилян и Търън. Услугата се предоставя от 1 октомври до 30 април.   
Топлият обяд включва супа, основно ястие, хляб. Социалната услуга могат да ползват хора без доходи, без близки, самотно живеещи лица и семейства, инвалиди и др.



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I