Антон Синапов и Димитър Герджиков стартираха отлично в тазгодишното Европейско първенство  по биатлон в Риднау (Италия). В надпреварите, които се проведоха в сряда, младоците от Чепеларе завършиха съответно на 10-а и 11-та позиция. Третият представител на България в стартовете Красимир Анев остана само на четири секунди от бронзовото отличие.
Европейски шампион в дългата дисциплина стана Феликс Лайтнер, който сбърка само веднъж и спечели надпреварата с убедителна преднина.
Чехът Томаш Крупчик направи същия брой грешки и грабна сребърното отличие, а бронзът е за Филип Хорн от Германия, също с една наказателна минута.
Антон Синапов е един от големите ни таланти в биатлона. Роден на 1 септември 1993 г. в Чепеларе. От малък е запален по зимните спортове. Обича също да играе волейбол, плуване и колоездене. В свободното време слуша музика, гледа филми и си прави барбекю с приятели.
Сред най-добрите му резултати е 4 място индивидуално на европейското първенство в Чехия през 2014 г., четвърто място в смесената щафета на еврошампионата в България година по-рано, девето в преследването на юношеското световно в САЩ 2014 г., както и десето в спринта на същото първенство.
Той бе на крачка от медал в индивидуалния старт на 15 км при младежите на Европейското първенство в Нове Место (Чех), където се класира четвърти.
Димитър Герджиков е част от мъжкия национален отбор на България по биатлон и представител на страната ни в стартовете от IBU Cup - вторите по сила серии на Световния съюз след Световната купа. Герджиков може да се похвали с добри резултати от младежките световни първенства, в които е участвал - 2 пъти е влизал в топ 10, а най-доброто му постижение е 8-мо място в Швеция (Торбси) на спринта.
Димитър се занимава с алийски ски още от 4-годишен, както подобава на малко момче от Чепеларе. Въпреки, че постоянно е зает с лагери, подготовки и тренировки, както и състезания, той същевременно е студент в Националната спортна академия.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I