14 гласа „За", 2 „Против" и 8 „Въздържал се"-с тях бе отхвърлено предложението за поемане на безлихвен заем от Община Смолян от Държавния бюджет. Общо 24 съветници са гласували, при положение, че в началото на сесията председателят Димитър Кръстанов обявява като присъстващи 28 членове на разпоредителния орган.
Както вече писахме, Община Смолян е изправена пред сериозна опасност да изпадне в неплатежоспособност, след като с официално писмо от министъра на финансите се съобщава за спиране на близо 3 млн.лв. Парите, които ще се прехващат от Министерството на финансите, са от общата изравнителна субсидия, целевата субсидия за капиталовите разходи, както и за зимно почистване на пътищата, съобщи зам.-кметът на общината Венера Аръчкова. Тя бе категорична, че това се случва, след като на два пъти Общинският съвет в Смолян отхвърли искането на кмета на общината Николай Мелемов за искане на нов безлихвен заем в размер на 3 950 000 лв.
Поради големия интерес от граждани по темата, предлагаме извадката от протокола на последното заседание, в което поименно е отчетен гласът на всеки съветник. Тя бе публикувана също така във фейсбук групата „Аз съм За Смолян":
1.Ангел Безергянов- ЗА
2.Анита Чолакова- ЗА
3.Валентин Кюлхански- ОТСЪСТВА
4.Валентин Цолов- ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ
5.Данчо Киряков- ОТСЪСТВА
6.Димитър Кръстанов- ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ
7.Димитър Николов- ЗА
8.Екатерина Гаджева- ЗА
9.Елисавета Лободова- ПРОТИВ
10.Ивайло Халваджиев- ЗА
11.Иван Пищалов- ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ
12.Илия Томов- ПРОТИВ
13.Кирил Асенов- ОТСЪСТВА
14.Кирил Хаджихристев- ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ
15.Коста Начев- ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ
16.Костадин Василев- ЗА
17.Марияна Сивкова- ЗА
18.Марияна Семерджиева- ЗА
19.Марияна Методиева- ОТСЪСТВА
20.Милен Журналов- ЗА
21.Милен Пачалиев- ОТСЪСТВА
22.Михаил Генчев- ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ
23.Петър Мирчев- ЗА
24.Салих Аршински- ЗА
25.Славка Каменова- ЗА
26.Стефан Сабрутев- ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ
27.Стоян Иванов- ЗА
28.Филип Топов- ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ
29.Юлия Кисьова- ЗА
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I