Близо 41 хиляди туристи са преминали през Ягодинската пещера през м.г., съобщи Сергей Генчев – уредник на пещерата в Родопите. Като сравнение с 2016 г. бройката на туристите се запазва сравнително същата, като се наблюдава спад на желаещите да се бракосъчетават в пещерата, като за м.г. е имало едва 16 церемонии по сключване на брак, като последната е била през ноември. За настоящата година все още няма заявка за подобна церемония. „В момента сме излъскали пещерата, изчистени са всички мъхове по скалните образуванията, както и по осветителните тела, така да се каже, блести отвсякъде", коментира още Генчев.
По време на празниците, пещерата се е радвала на интерес от страна на туристи, които са предпочели Смолянско за празнуване на Коледа и посрещането на Нова година. Според Генчев, в момента другата туристическа забележителност в района на боринското село Ягодина-Орлово око, се радва на засилен интерес от посетители, като според него там напливът е голям. „Има туристи, които се връщат по няколко пъти за да са качат на Панорамната площадка. Интересът към нея е засилен" , коментира още Генчев.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I