Община Неделино ще разчита на бюджет в размер на 5 962 739 лева. Най-важната финансова рамка за годината, предложена от кмета Боян Кехайов, бе приета с пълно единодушие от Общинския съвет. Увеличението спрямо предходната година е с 370 000 лева. В бюджета е заложен ръст от 17 на сто за образование, както и с 8,5% за делегирани дейности спрямо предходната година. Няма да има орязване на списъка с капиталови разходи.
„Реалистичен и изпълним. Гарантира нормалното функциониране на Общината", с тези думи кметът Боян Кехайов описа Бюджет 2018.
При огромен интерес от граждани преминаха обществените обсъждания на най-важния финансов документ в Неделино. Бюджетът е съгласуван и с Министерството на финансите, като част от плана за финансово стабилизиране на Общината.
648 700 лева са заложените средства в списъка с капиталови разходи. 1 998 938 лева са осигурени в Инвестиционната програма на Общината, като това са средствата, извън тези по програмите на Европейския съюз. Те ще се използват за нови инфраструктурни проекти. В тях влизат и 1 080 000 лева за така важната пътна отсечка между селата Долен и Крайна.
„В ръста на средствата за образование те ще бъдат напълно достатъчни и през годината няма да се наложи дофинансиране", допълни кметът Боян Кехайов.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I