Редица проблеми създаде силният вятър в Смолянско в последните два дни. Заради силните пориви, ски зоната в Пампорово засега е затворена, лифтовете не работят, а според данни на ски учители, вятърът на връх Снежанка е в порядъка на 70 км/ч. Отпада и слаломът от втория ден на надпреварите за Купа „Пампорово". Температурите в курорта са в порядъка на – 7 градуса. Прекъснато е и електричеството в доста населени места в областта, както и в някои от кварталите в Смолян. Все още от EVN нямат точната бройка на домакинствата и населените места без електричество. „Има проблеми заради силния вятър, в момента екипите са на обход и проверяват ситуацията. На този етап мога да кажа, че нямаме счупени стълбове и големи населени места без ток. Като се изясни обстановката, ще дадем подробна информация", коментира говорителят на EVN Крум Косев. Сигнали за паднали дървета са получавани цяла нощ в сряда в дежурната част на Областно пътно управление. „Седем сигнала на този етап имаме за паднали дървета по републиканската пътна мрежа в областта, на всички е реагирано своевременно, няма затворени пътища и ограничения", коментираха от Пътното управление в Смолян. Пътните настилки са предимно мокри, частично заледени и заснежени – обработени и опесъчени.
Редица проблеми има и в Смолян заради вятъра.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I