Служител на Държавното горско стопанство в Смилян е заподозрян за убийството на двете кучета, които бяха открити от полицията застреляни в коритото на река Елховска, в землището на с. Войкова лъка. Това съобщиха от Районна прокуратура в Мадан. Четириногите били убити със законно притежавано от въпросното лице ловно оръжие, което е било предадено доброволно в служба „КОС" при РУ – Мадан. Разследващите са установили, че разрешителното е било издадено на същото лице от  ТП „ДГС" – Смилян за индивидуален лов на вреден дивеч, в ловището и местността, за която има данни, че е било извършено отстрелването на двете кучета.
„Мотивите за извършеното от него деяние са в процес на изясняване в хода на извършващото се разследване. Образувано е било досъдебно производство. Към настоящия момент няма привлечено лице в качеството на обвиняем. Предстои назначаването и извършването на необходимите експертизи. При събиране на достатъчно доказателства във виновността на лицето ще бъде повдигнато и предявено конкретно обвинение", коментира още прокурор Петко Братованов.
Сигналът за убитите кучета бе подаден на 20 януари, като по разпореждане на Районна прокуратура Мадан са били предприети незабавно необходимите процесуално-следствени действия от органите на РУ – Мадан. Извършен е бил оглед на местопроизшествието, при който е присъствал и ветеринарен лекар.
Разследването по делото продължава.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I